
KERSTFOLDER 2023
Tijdens de gezelligste en lekkerste periode van het jaar verwennen wij jullie maar al te graag met allerlei heerlijke Kerstgerechten!
Het afgelopen jaar werd team Fons beloond voor al onze inzet met het "Visser tot Vork" Ambassadeurschap door samen met andere Brugse chefs onze verse Noordzeevis extra in de kijker te zetten!
Evenals mogen we ons vanaf dit jaar "Lekker Van bij ons" Ambassadeur noemen, omdat we nu eenmaal zo lokaal mogelijk koken!
Ook in onze Kerstfolder laten we onze heerlijke Noordzeevis meer dan op de voorgrond treden!
Maar geen paniek, aan onze de vlees en veggie liefhebbers is er ook gedacht!
Geniet alvast van een heerlijke, lekkere en zorgeloze Kerstperiode met onze culinaire Kerstfolder!
Feestelijke groetjes!
Kim, David
Team Fons
"Ik koop lokaal" Ambassadeur Brugge sinds 2021
"Lekker Van bij Ons" Ambassadeur sinds 2023
"Visser tot Vork" Ambassadeur sinds 2023
WINTERVERLOF 26 DECEMBER TEM 3 JANUARI
BELANGRIJKE INFORMATIE/OPENINGSUREN KERST
BELANGRIJKE INFORMATIE:
- Alle gerechten uit onze Kerstfolder 2023 zijn beschikbaar op bestelling 22-23-24 en 25 december 2023
- U kan uw bestellingen plaatsen telefonisch, via e-mail of in de winkel. Bestellingen via e-mail, sms, whatsapp of social media zijn enkel geldig na het ontvangen van een bestelbevestiging
- U kan in de winkel betalen met cash, Bancontact, Payconic of e-maaltijdcheques (Monizze en Edenred)
- Bestellingen dienen ten aller laatste geplaatst te zijn vóór 19 december 2023, indien vroeger volzet kunnen wij uw bestellingen er niet meer bijnemen. Bestel op tijd!
- Van 22 tem 25 december 2023 zijn er geen gewone traiteurbestellingen mogelijk (tapasplanken, aperoplanken, kaasplanken, mini broodjes, nachoplates, taco/hotdogparties, picknicks zijn dan door de Kerstdrukte niet beschikbaar)
AANGEPASTE OPENINGSUREN KERSTPERIODE:
- Vrijdag 22/12/2023 doorlopend open van 7u30 tot 17u
- Zaterdag 23/12/2023 afhaal van bestellingen van 9u tot 16u
- Zondag 24/12/2023 afhaal van bestellingen van 9u tot 16u
- Maandag 25/12/2023 afhaal van bestellingen van 9u tot 11u
WINTERVERLOF 26 december tem 3 januari
APERO TIME
APERITIEFHAPJES WARM:
- SCAMPIS DELUXE (8stuks) €10/8st
2x crispy rijst, 2x rode biet, 2x kuro, 2x thai chilli
- GEGRATINEERDE OESTERS FINES CHAMPAGNE €4/st
Franse holle oesters, sausje Cognac en bieslook, witte wijn en parmezaanse kaas
APERITIEFKROKETJES:
- TRIO APEROBOLLETJES €3.5 /6 stuks
2x chorizo, 2x zalm, 2x everzwijn
- TRIO TAPASKROKETJES €4.5 /6 stuks
2x truffel, 2x gandaham, 2x rodenbach met grijze garnalen
APERITIEFHAPJES KOUD:
- APEROGLAASJES DELUXE BOX €17.5
-8 Aperoglaasjes van de chef (4 soorten)
2x huisgerookte zalm, erwtencrème met limoen, zure room
2x grijze Noordzee garnalen, fijne tartaar van tomaatjes met basilicum
2x terrine Sint-Jacobsnoot en kabeljauw, mierikswortelmayonaise
2x huisgerookte eendenborst, confituur met veenbesjes en rode porto
-1 glaasje mix van olijfjes en zongedroogde tomaatjes met truffelolie
KOUDE VOORGERECHTEN
KOUDE VOORGERECHTEN BOWLS €13
Gedreseerd in trendy bowls, klaar om op te dienen.
€10 waarborg per bowl/bord.
- TARTAAR SINT-JACOBSNOTEN
met basilicum, erwtenpuree, limoen, zwarte lookcrème
- HUISGEROOKTE ZALM
rode ui, zure room, limoen, krokante quinoa
- TATAKI TONIJN
Tonijnfilet mi-cuit gebakken, gebrande sesam, sojadressing, wasabimayoniase, edamame
- HUISGEMAAKTE VISTERRINE
Gebakken terrine van Sint-Jacobsnoten, langoustine met kreeftenmayonaise, mosterdsla
- DUO WILDPATE
Fazantpaté en hertenpaté met huisgemaakte uienconfituur met rozijnen en witte porto, vijgenpeperkoek, gedroogde vruchten
- CARPACCIO CHAROLAIS RUND
Charolais rundsfilet, truffelmayonaise, gegrilde amandelen, mosterdsla
HUISGEBAKKEN BROOD €1.5/st
Tip: Stel je eigen SHARING-MENU samen en kies voor meerdere van onze koude en warme voorgerechten om er samen een gezellige en culinaire Kerst van te maken. Geen werk, gewoon genieten.
HANDGEMAAKTE KROKETTEN
APERITIEFKROKETJES
- TRIO APEROBOLLETJES €3.5 /6 stuks
2x chorizo, 2x zalm, 2x everzwijn
- TRIO TAPASKROKETJES €4.5 /6 stuks
2x truffel, 2x gandaham, 2x rodenbach met grijze garnalen
VERSE KROKETTEN, GEPANEERD MET KROKANTE PANKO
- GARNAALKROKETTEN €3.85/st
- KAASKROKETTEN emental-gouda-gruyere-parmezaan €2.65/st
De tapaskroketten, zijn iets groter dan de aperobolletjes en kunnen perfect dienen als iets ruimere aperohapjes om te delen evenals een assortimentje/trio als voorgerecht lekker voor jezelf.
WARME VOORGERECHTEN
WARME VOORGERECHTEN BOWLS €12
Gepresenteerd in ovenschaaltjes, klaar voor de oven.
Richtlijnen voor het opwarmen van onze gerechten krijgt u steeds mee bij uw bestelling.
Waarborg €10 per schaal.
- GAMBASSTAARTEN CLASSIC
look, dragon, bieslook, hoeveboter
- GAMBASSTAARTEN THAI
citroengras, kokos, galanga, rode curry
- GAMBASSTAARTEN RICARD
roomsausje met ricard, groentenjulienne
- ESCARGOTS STOOFPOTJE
roomsausje met look, krieltjes, bieslook
- GEBAKKEN SINT-JACOBSNOTEN MAISON (geen waarborg)
roomsausje met spekjes, champignons en witloof (geserveerd in Sint-Jacobsschelp)
- NOORDZEE VISPAN OSTENDAISE (voorgerecht)
Kabeljauw, zalmfilet, lengfilet, grijze Noordzee garnalen, mosselen, roomsausje met champignons en tomatenblokjes, gemalen kaas
- NOORDZEE VISSCHELP (voorgerecht) €9.5 (geen waarborg)
Kabeljauw, zalmfilet, lengfilet, grijze Noordzee garnalen, mosselen, vissausje, gemalen kaas (geserveerd in Sint-Jacobsschelp)
BEKIJK ZEKER OOK ONZE KIKKERBILLEN ALS VOORGERECHT!
HUISGEBAKKEN BROOD €1.5/st
Tip: Stel je eigen SHARING-MENU samen en kies voor meerdere van onze koude en warme voorgerechten om er samen een gezellige en culinaire Kerst van te maken. Geen werk, gewoon genieten.
FEESTELIJKE SOEPEN
- NOORDZEE VISSOEP €8
met Ricard, veel groentjes en nog meer Noordzeevis
- BISQUE KREEFT EN GARNALEN €12
met vleugje armagnac, kreeftenvlees, room en grijze Noordzee garnalen apart als garnituur
- WITLOOFROOMSOEP €7
met huisgerookte zalm apart als garnituur
- BLOEMKOOLSOEP €7
met grijze Noordzeegarnalen apart als garnituur
- THAISE MOSSELSOEP €8
met kokos, citroengras, galanga en mosselvlees
- TOMATENROOMSOEP €6.5 tip voor de kids
met verse gehaktballetjes
Onze VERSE SOEPEN zijn beschikbaar per liter.
KIKKERBILLEN
Vingeraflikkend lekkere KIKKERBILLEN
- LOOKBOTER -klassieker-
VG €9.5 / HG €18.5
- LOOKROOM
VG €9.5 / HG €18.5
- RICARDROOMSAUS -aanrader-
VG €10.5 / HG €19.5
- CHORIZOSAUS -topper-
VG €10.5 / HG €19.5
- MOSTERDROOMSAUS -nostalgie-
VG €10.5 / HG €19.5
VOORGERECHT (VG) 5 stuks per persoon
HOOFDGERECHT (HG) 9 stuks per persoon
VERSE RIVIERPALING
SPECIALITEIT VAN DE CHEF!
- KROKANT GEBAKKEN €25 -Classic-
gebakken met sjalot, bieslook, hoeveboter en verse huisgemaakte tartaarsaus
- KROKANT GEBAKKEN 'GALERIA' €27 -Classic met een twist-
gebakken met spekjes, prei, bieslook, peterselie, hoeveboter en verse huisgemaakte tartaarsaus
- IN 'T GROEN €27 -Bestseller-
saus met dragon, spinazie, zuring, room
- MAISON €29 -Aanrader-
roomsaus met gebakken spekjes, witloof, champignons, zilverui...
Bij onze heerlijke rivierpaling voorzien wij een Winters slaatje per persoon, citroenpartjes en vingerdoekjes
Keuze garnituren:
- Huisgebakken brood €1.5/st
- Verse aardappelkroketten €2/6 stuks
- Verse pommes duchesse (torentjes aardappelpuree uit de oven) €1/st
- Krokante aardappelkoek €3/st
- Verse aardappelpuree €5.5/500g
NOORDZEE VISPANNEN
Onze beruchte...
- NOORDZEE VISPAN DELUXE (hoofdgerecht) €20
Kabeljauw, zalmfilet, lengfilet, koolvis, Sint-Jacobsnoot, koningsgarnalen, grijze Noordzee garnalen, vissausje, Zeeuwse mosselen gemalen kaas
Inclusief 250g verse aardappelpuree per persoon
- NOORDZEE VISPAN OSTENDAISE (hoofdgerecht) €20
Kabeljauw, zalmfilet, lengfilet, koolvis, Sint-Jacobsnoot, koningsgarnalen, grijze Noordzee garnalen, roomsaus met champignons, Zeeuwse mosselen, tomatenblokjes, gemalen kaas
Inclusief 250g verse aardappelpuree per persoon
NU OOK BESCHIKBAAR ALS VOORGERECHTEN:
- NOORDZEE VISPAN DELUXE (voorgerecht) €12
Kabeljauw, zalmfilet, lengfilet, grijze Noordzee garnalen, mosselen, vissausje, gemalen kaas
- NOORDZEE VISPAN OSTENDAISE (voorgerecht) €12
Kabeljauw, zalmfilet, lengfilet, grijze Noordzee garnalen, mosselen, roomsausje met champignons en tomatenblokjes, gemalen kaas
- NOORDZEE VISSCHELP (voorgerecht) €9.5
Kabeljauw, zalmfilet, lengfilet, grijze Noordzee garnalen, mosselen, vissausje, gemalen kaas
HUISGEBAKKEN BROOD €1.5/st
BOUILLABAISSE
ALL-IN BOUILLABAISSE -de absolute favoriet van vorig jaar-
€ 25 pp
0.75 lit. huisgemaakte vissoep per persoon
Rijkelijk assortiment Noorzeevis (graatloos!)
Gambas en scampis
Grijze garnalen, verse looktoasten, huisgemaakte rouille, parmezaanse kaas, citroenpartjes, vingerdoekjes
ALL-IN BOUILLABAISSE ROYALE
+ €12 pp
Extra halve kreeft en Noordzee krabbenpoten per persoon
Onze ALL-IN BOUILLABAISSE is zeer rijkelijk gevuld en kan geserveerd worden in meerdere malen om heel de maaltijd van te genieten, u krijgt de vissoep en de vis evenals de garnituren apart mee.
U hoeft enkel de soep op te warmen en hierin de vis op te warmen, heel weinig werk en héél lekker!
KREEFTEN
EXCLUSIEVE KREEFTEN +/- 550-600G
KREEFT: dagprijs/kg
BEREIDING: €9 per kreeft
- ITALIA (koud)
met burrata, basilicum, tartaar van tomaatjes en olijfolie
- THERMIDOR (warm)
witte wijnsaus met mosterd, bieslook en gemalen kaas om te gratineren
- MAISON (warm)
roomsausje met witloof, spekjes, zilverui, champignons
- THAI STYLE (warm)
limoen, kokos, citroengras, galanga, rode curry, pepertjes
HUISGEBAKKEN BROOD €1.5/st
TAGLIATELLE OF GEKOOKTE RIJST €2.5 pp
Wij raden aan:
Voorgerecht= halve kreeft
Hoofdgerecht= hele kreeft
We rekenen geen meerprijs indien u uw kreeft gewoon gekookt wenst zonder andere bereiding, u betaald dan enkel de dagprijs per kg.
PLATEAU FRUITS DE MER
Onze zéér rijkelijk gevulde zeevruchtenschotel een echte aanrader voor de visliefhebbers!
- Vers gekookte kreeft
- 3 oesters creuses pp
- Pittige gekookte Franse wulken
- Kreukels
- Grijze Noordzee garnalen
- Koningsgarnalen
- Wilde gambas
- Huisgerookte zalm FONS
- Spinkrabpoten
- Noordzeekrabpoten
- Tijgergarnalen
- Langoustines
- Assortiment gepocheerde Noordzeeschelpen
Inclusief huisgemaakte cocktailsaus en mayonaise, citroenpartjes, vingerdoekjes en prikkers (voor de kreukels en wulken)
Oersters worden al dan niet naar wens vd klant open gedaan.
Kreeft en krabbenpoten worden versneden/gekraakt en ready-to-eat gemaakt voor u.
Assortiment kan verschillen naar aanvoer van de verse producten.
Beschikbaar per 2 personen.
€51 pp
VLEES EN VEGGIE
WINTERSE VLEESGERECHTEN
- GECONFIJTE KALKOENONDERBOUT €22
Super sappige kalkoenonderbout, feestelijke jonge groentjes, huisgemaakte krokante aardappelkoeken (röstii)
Saus naar keuze: Pepersaus, champignonssaus of rode wijnsaus
- TRAAG GEGAARDE HERTENSCHENKEL €24
"Smoet zocht" gegaard in Brugse Tripel met speculoos, feestelijke jonge groentjes, huisgemaakte krokante aardappelkoeken (röstii)
- HERTENKALFSTOOFPOTJE €23.5
Stoofpotje van hertenkalf met rode wijn, aalbesjes, kriekjes, feestelijke jonge groenten, huisgemaakte krokante aardappelkoeken (röstii)
FEESTELIJK VEGETARISCH
- AGNOLOTTI TRUFFEL € 19
Gevulde pasta met truffel, mascarpone en ricotta, sausje met witte wijn en boschampignons
- TARWEBALLETJES GRIEKSE WIJZE €19
Smeuige balletjes op basis van kikkererwten, tarwe, stukjes rode paprika, bloemkool, ui en licht gekruid met komijn, sausje met tomaat, tijm en dragon, Basmatirijst